Ansiktsvård

Ansiktsvård är viktigt för alla egentligen, men extra viktigt är det för dig som tenderar att ha problem med huden. Det finns en stor djungel av produkter därute som kan vara svår att orientera. Med frukta ej, här får du tips på vilka sorts produkter som är bra för en ordentlig hudvårdsbas.

Dagkräm

Många brukar ha problem med just torr hud i ansiktet. Det som hjälper mest mot detta är en bra dag- och nattkräm som återfuktar din hud och får den att se lysande och hälsosam ut. Jabushe dagkräm tillför fukt och näring till exempel. Alla sådana krämer kan ge lite olika resultat men överlag finns de för att återfukta. Vad är då skillnaden mellan en dagkräm och en nattkräm? Det behöver inte nödvändigtvis finnas någon större skillnad, vissa funkar som både och. Det kan dock finnas olika ingredienser i de olika krämerna som funkar bättre på huden antingen på natten när din hud vilar eller under dagen när du är i full fart.

Andra produkter

En ansiktskräm är dock inte det enda du kommer behöva. Det finns många produkter därute såsom ansiktsrengöring, tonic, serum och ansiktsmasker. Ansiktsrengöring samt sminkborttagning, som kan vara två i ett ibland, bör man alltid använda i början av sin hudvårdsrutin då det rengör huden på djupet och ger en bra bas till resten av din hudvård. Ett eller två olika sorters serum kan också vara bra för huden, se dock till att hitta de som funkar bra för din hud och dina individuella problem som du har med din hud. Ansiktsmasker kan vara roliga att använda eller jobbiga beroende på om du inte bara vill sitta med något i ansiktet under en viss tid. En ansiktsmask är dock bra att använda en till två gånger i veckan för att ge ansiktet lite extra näring och mjukhet, se till att hitta en mask som inte skadar din hud.